Τα Πλακάκια, βακτήρια, ιοί και μύκητες

Γιατί τα πλακάκια αποτελούν μια σχεδόν ιδανική υγιεινή επιφάνεια;

Κατά κύριο λόγο επειδή η επιφάνεια είναι υαλώδης. Γι’ αυτό το λόγο τα επιλέγουν νοσοκομεία και επαγγελματικές κουζίνες για τα πατώματα και τους τοίχους τους. Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η χαμηλή απορροφητικότητά τους σε νερό, σε αντίθεση με άλλες επιφάνειες όπως τα χαλιά, το ξύλο ακόμη και το τσιμέντο.

Η υαλώδης επιφάνεια ή αλλιώς στιλβωμένη, σημαίνει ότι σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να εισχωρήσει στην επιφάνεια του πλακιδίου. Η χαμηλή απορροφητικότητα του νερού έχει ως αποτέλεσμα τα πλακίδια να μην απορροφούν εύκολα νερό ούτε από κάτω. Το νερό μπορεί να εμπεριέχει ιούς, βακτήρια και μυκητιακά σπόρια.

Από άποψη υγιεινής, τα πορσελανάτα πλακίδια είναι η καλύτερη επιλογή (λιγότερο από 0,5% απορροφητικότητα στο νερό) και αμέσως μετά είναι τα γυαλισμένα κεραμικά πλακίδια (λιγότερο από 3%).

Το βασικό όφελος των πλακιδίων είναι ότι καθαρίζονται και απολυμαίνονται εύκολα επειδή οι επιφάνειες είναι λείες και μπορούν να αντέξουν σε χημικά, οξέα και αλκαλικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα κεραμικά πλακίδια χρειάζεται να αδιαβροχοποιηθούν μετά την τοποθέτηση.

Το αδύναμο σημείο σχεδόν όλων των πλακιδίων όσων αφορά την υγιεινή, είναι οι αρμοί. Ο στόκος είναι πιο πορώδης σε σχέση με τα πλακίδια και αναπόφευκτα μπορεί να αποτελέσει την αρχή της ανάπτυξης μυκήτων. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των αρμών. Προφανώς όσο λιγότεροι είναι οι αρμοί τόσο το καλύτερο. Η ζήτηση για πλακίδια μεγάλου μεγέθους αυξάνεται συνεχώς.

Τα βακτηρίδια και οι μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστές και υγρές περιβαλλοντολογικές συνθήκες, για αυτό τα μπάνια είναι επιρρεπή. Οι υγρές περιοχές θα πρέπει να στεγνώνονται ή να αερίζονται μετά τη χρήση για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης βακτηριακών αποικιών, μυκήτων και μούχλας.

Μείνετε καθαροί, μείνετε ασφαλείς.


Βρείτε στο κατάστημά μας, μοναδικά προϊόντα, υψηλής αισθητικής για το σπίτι σας. Διακοσμήστε το όπως εσείς θέλετε με τη γνωστή ποιότητα Παράβαλος“.

Για τη δική σας εξυπηρέτηση και για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με το κατάστημά μας.

Βρείτε μας στο Google