Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις Σόμπες Pellet.

Οι Σόμπες Pellet, είναι πλέον ένας αρκετά διαδεδομένος τρόπος θέρμανσης και χρησιμοποιούνται σε όλο το κόσμο. Πρόκειται για έναν τρόπο θέρμανσης, φιλικό προς το περιβάλλον και τη τσέπη σας

Οι σόμπες Pellet, αποτελούν μια πολύ καλή λύση για τη θέρμανση του σπιτιού σας, από πάρα πολλές απόψεις. Είναι δε, με διαφορά η καλύτερη επιλογή για ένα μεσαίο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Η εμφάνιση

Μια σόμπα Pellet, προσφέρει στο χώρο σας, ό,τι και μια απλή ξυλόσομπα. Έχει δηλαδή μια εξαιρετική, κλασική εμφάνιση που θυμίζει μια άλλη εποχή. Ακόμα και έτσι όμως, όλοι ξέρουμε ότι μια συνηθισμένη ξυλόσομπα, έχει και μια καμινάδα να πιάνει χώρο, να λερώνει το τοίχο και να χαλάει την εμφάνιση και τη διακόσμηση του σπιτιού. Αντίθετα με αυτό, οι σόμπες που είναι για καύση Pellet, δεν έχουν πάντα αυτή τη καμινάδα. Έτσι δε θα έχετε κάτι να σας χαλάει τη διακόσμηση. Απεναντίας, μπορείτε πάνω τους, να τοποθετήσετε και κάποια διακοσμητικά, καθώς η τοποθέτηση των Pellet, γίνεται από το μπροστινό μέρος, ανοίγοντας το πυρίμαχο γυαλί.

Τα Pellet

Εδώ και αρκετά χρόνια, που έχει ξεκινήσει η κυκλοφορία των Pellet, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο σε πολλούς περί τίνος πρόκειται. Θα σας εξηγήσουμε εμείς λοιπόν.

Τα Pellet, είναι κομματάκια που μοιάζουν με ξύλο. Κατασκευάζονται από υπολείμματα καλλιεργιών ή από μικρά κομματάκια ξύλου, τα οποία συμπιέζονται. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών. Η διαδικασία που ακολουθείται για τη παραγωγή τους, ονομάζεται, μηχανική επεξεργασία Βιομάζας. Εμφανισιακά, είναι σαν καλοσχηματισμένα κομμάτια ξύλου μικρά σε μέγεθος.

Το καύσιμο αυτό, μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε σόμπες όπως προαναφέραμε, είτε σε ειδικά τζάκια είτε ακόμα και σε λέβητες για καύση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δε παράγονται καθόλου τοξικά αέρια.

Πως να επλέξω ποια σόμπα είναι κατάλληλη

Είναι σίγουρα μια εύλογη απορία. Το σημαντικότερο ρόλο, παίζει το μέγεθος του δωματίου που θέλετε να ζεστάνετε. Ένα μέσο σπίτι, δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας και να σας εξηγήσουμε από κοντά τί και πώς. Επίσης, η απόδοση εξαρτάται και από τη μόνωση του κάθε δωματίου-σπιτιού, αν αυτή υπάρχει.

Το Περιβάλλον

Κακά τα ψέματα. Είναι καιρός να ενεργοποιηθούμε όλοι. Το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και δυστυχώς υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Εδώ έρχονται τα Pellet να μας δείξουν την αρχή της ευαισθητοποίησης. Τα συγκεκριμένα καύσιμα, όπως προαναφέραμε είναι κατασκευασμένα από κομματάκια ξύλου και υπολείμματα αγροτικών καλλιεργιών. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για μια πλήρως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Επίσης πόλυ σημαντικό είναι ότι δεν απαιτεί τη κοπή δέντρων για τη παραγωγή τους. Όπως επίσης αναφέραμε, δεν παράγονται καθόλου τοξικά αέρια. Είναι σίγουρα η πιο φιλική ως προς το περιβάλλον μέθοδος θέρμανσης και ο βασικός λόγος που διαδίδεται με τόσο μεγάλους ρυθμούς.

Η σύγκριση

Το βασικότερο όλων όμως, είναι σε κάθε περίπτωση η σύγκριση σε σχέση με τις άλλες μεθόδους θέρμανσης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα πιο απλά.

Αρχικά τα ξύλα Pellet, είναι αρκετά μικρά και αυτό τα κάνει πολύ εύκολα σε μεταφορά και τοποθέτηση στη σόμπα. Είναι λίγο κουραστική διαδικασία η μεταφορά ξύλων και η αναμονή του βιτειοφόρου για το πετρέλαιο.

Σύγκριση με Ξυλόσομπα

Η παραδοσιακή ξυλόσομπα, εκτός από την εμφάνιση που προείπαμε, έχει και κάποια άλλα μειονεκτήματα. Πολύ σημαντική, είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας. Με τις Σόμπες Pellet, μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς τη θερμοκρασία που εκπέμπεται ανά πάσα στιγμή. Έτσι, ελέγχετε και τη κατανάλωση των καυσίμων. Εκτός της ρύθμισης όμως, και σύμφωνα με μετρήσεις μια σόμπα που και Pellet, είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο αποδοτική σε σχέση με μια ξυλόσομπα.

Σύγκριση με Πετρέλαιο

Στην Ελλάδα του 2019, και με κλεισμένα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, η καύση πετρελαίου είναι είδος υπό εξαφάνιση. Εκτός λοιπόν από τη μεταφορά του πετρελαίου (που αποτελεί συχνό πρόβλημα) και το κακό που κάνουμε στο περιβάλλον, αξίζει να σκεφτούμε και λίγο παραπάνω, που αλλού θα θέλαμε να χαλάσουμε τα χρήματα που δίνουμε για πετρέλαιο. Σύμφωνα με μετρήσεις λοιπόν, τα Pellet, προσφέρουν έως και 50% οικονομία σε σχέση με το μαύρο χρυσό.

Η δική μας άποψη είναι, ότι αξίζουν τη προσοχή όλων οι σόμπες. Σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους βγαίνουν νικητές στα περισσότερα σημεία. Η επιλογή είναι πάντα προσωπική για το κάθε ένα. Μη διστάσετε όμως, να τη μοιραστείτε μαζί μας και να ζητήσετε τη γνώμη μας σαν ειδικοί.

 

Βρείτε στο κατάστημά μας, μοναδικά προϊόντα, υψηλής αισθητικής για το σπίτι σας. Διακοσμήστε το όπως εσείς θέλετε με τη γνωστή ποιότητα Παράβαλος“.

Για τη δική σας εξυπηρέτηση και για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με το κατάστημά μας.