Τα τουβλάκια επένδυσης τοίχου και τεχνητά πετρώματα αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να δώσει κανείς χαρακτήρα στο χώρο του. Ο βασικός τους ρόλος στη διακόσμηση είναι να επενδύουν τους τοίχους τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών χώρων. Το που θα τοποθετηθούν εξαρτάται, κυρίως, από το υλικό κατασκευής τους. Συνήθως, κατασκευάζονται από μίγματα ορυκτών πετρωμάτων αναμεμιγμένα με ρητίνες ή γύψο που στεγνώνουν σε καλούπια. Επιπλέον, διατίθενται σε μία πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, ωστε να καλύπτουν κάθε διακοσμητική ανάγκη.

 

Στο κατάστημα ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ συνεργαζόμαστε με τις πλέον σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής πετρωμάτων (Hellas Stones, Mathios Stones, Algostone…). Επιπλέον, διαθέτουμε τις καλύτερες τιμές και προσφορές της αγοράς τόσο στα τουβλάκια επένδυσης τοίχου και τεχνητά πετρώματα όσο και στα κολλητικά υλικά. Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία μας στα δομικά υλικά μας καθιστούν ικανούς να ικανοποιήσουμε τις πιό απαιτητικές ανάγκες των πελατών μας με το μικρότερο δυνατό κόστος. Στόχος αυτού του άρθρου είναι η διευκόλυνση του αναγνώστη στο να επιλέξει το πέτρωμα ή τουβλάκι που χρειάζεται. Γι’ αυτό σας ενθαρρύνουμε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 210 2461228 και 210 2465528 ή να επισκεφθείτε το κατάστημα ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ στην Λεωφόρο Καραμανλή 69 στις Αχαρνές, ώστε να λύσουμε οποιαδήποτε απορία προκύψει κατα την ανάγνωση του άρθρου.

Τουβλάκια επένδυσης τοίχου και Τεχνητά πετρώματα
Τουβλάκια επένδυσης τοίχου και Τεχνητά πετρώματα
Τουβλάκια επένδυσης τοίχου

Τα τουβλάκια επένδυσης τοίχου, όπως δηλώνει και το όνομά τους, τοποθετούνται πάνω στον τοίχο ως διακοσμητικό στοιχείο. Ο χωρισμός τους σε κατηγορίες γίνεται βάσει χώρου τοποθέτησης και εξαρτάται από το υλικό κατασκευής τους. Οι δύο βασικές κατηγορίες είναι τα τουβλάκια εσωτερικού χώρου και αυτά εξωτερικού χώρου.

 

Τα τουβλάκια εξωτερικού χώρου κατασκευάζονται από φυσικά πετρώματα, αναμεμειγμένα με ρητίνες. Αυτό παρέχει στα τουβλάκια μεγάλη αντοχή στα φυσικά στοιχεία. Γι αυτό το λόγο είναι δυνατή η τοποθέτησή τους σε εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, ο τρόπος κατασκευής τους δίνει τη δυνατότητα στην κάθε εταιρία να έχει ένα ελεγχόμενο αποτέλεσμα και να παρέχει μία μεγάλη χρωματική ποικιλία.

 

Τα τουβλάκια εσωτερικού χώρου είναι συνήθως κατασκευασμένα από γύψο (πχ. Σειρά Eco Brick Hellas Stones). ‘Εχουν μικρότερες αντοχές από αυτά του εξωτερικού χώρου, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν άφοβα σε εσωτερικούς χώρους. Σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρίες βγάζουν το ίδιο σχέδιο σε δύο εκδοχές, μία για εσωτερικούς και μία για εξωτερικούς χώρους. Τέλος, τα τουβλάκια εσωτερικών χώρων είναι οικονομικότερα απο αυτά των εξωτερικών.

 

Τεχνητά Πετρώματα

Τα τεχνητά πετρώματα, σε αντίθεση με τα τουβλάκια, κατασκευάζονται αποκλειστικά από μίγμα ορυκτών πετρωμάτων και ρητινών. Ύστερα, το μίγμα τοποθετείται σε καλούπια με μορφή επιλεγμένων φυσικών πετρωμάτων, ωστέ το τελικό αποτέλεσμα να είναι όμοιο με μία φυσική πέτρα. Επιπλέον, διατίθενται σε μία μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων. Τα τεχνητά πετρώματα, ανάλογα με το σχέδιό τους, μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο, έδαφος και εξωτερικούς χώρους. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να τοποθετήσει πλακάκια τύπου πέτρας, τα οποία έχουν παρόμοιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τουβλάκια επένδυσης τοίχου και Τεχνητά πετρώματα
Τουβλάκια επένδυσης τοίχου και Τεχνητά πετρώματα
Τοποθέτηση

Η τοποθέτηση τούβλων και τεχνητών πετρωμάτων στον τοίχο ακολουθεί τη λογική τοποθέτησης των πλακιδίων. Δηλαδή, έρχονται κομμάτι-κομμάτι και τοποθετούνται στον τοίχο με τη χρήση κόλλας. Αυτό τους χαρίζει μεγάλη ευελιξία στην τοποθέτηση, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους οποιασδήποτε διάστασης. Εαν χρειάζεστε συνεργείο τοποθέτησης επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε τη σελίδα του εξειδικευμένου συνεργάτη μας.

 

Εν κατακλείδι, τα τουβλάκια και τα πετρώματα είναι μία από τις πιο ευέλικτες λύσεις για τη διακόσμηση ενός τοίχου ή τζακιού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ποικιλίας σχεδίων και ευρείας χρωματικής τους παλέττας. Έτσι αποτελλούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργαλειοθήκης κάθε αρχιτέκτονα και διακοσμητή ανά τον κόσμο.

 

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα ή να αγοράσετε τουβλάκια και τεχνητά πετρώματα, μη διστάσετε να κοιτάξετε τη συλλογή πετρωμάτων που διαθέτουμε. Επιπλέον, παρέχουμε συμβουλές και ξεχωριστές λύσεις στους πελάτες μας, με γνώμονα τις ανάγκες του καθενός. Για να σας δώσουμε μία λύση αποκλειστικά για τις ανάγκες σας μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα μας στην Λεωφόρο Καραμανλή 69 στις Αχαρνές ή να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 210 2461228 και 210 2465528.