Η επιλογή νεροχύτη απαιτεί καλή έρευνα αγοράς και μπορεί να αποτελέσει δύσκολη απόφαση για πολύ κόσμο. Αυτό συμβαίνει διότι ο νεροχύτης είναι το επίκεντρο της κουζίνας. Εκεί γίνεται η προετοιμασία του φαγητού για το μαγείρεμα και το πλύσιμο των σκευών μαγειρικής. Γι αυτόν τον λόγο οι νεροχύτες προσφέρονται σε μία μεγάλη ποικιλία υλικών κατασκευής και χρωμάτων. Διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία επιλογής, καθώς καλύπτουν τόσο τις λειτουργικές όσο και τις διακοσμητικές ανάγκες μίας κουζίνας.

 

Στο κατάστημα ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ, σκεπτόμενοι πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, παρέχουμε μία μεγάλη γκάμα νεροχυτών. Αυτό μας κάνει σίγουρους ότι καλύπτουμε κάθε λειτουργική, διακοσμητική και οικονομική απαίτηση. Επιπλέον, φτιάξαμε αυτόν τον οδηγό επιλογής νεροχύτη, όπου θα αναλύσουμε τους βασικότερους τύπους νεροχύτη, προς διευκόλυνση αυτής της επιλογής. Για οποιαδήποτε απορία προκύψει κατά την ανάγνωσή σας μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 210 2461228 και 210 2465528 ή να επισκεφθείτε το κατάστημα ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ στην Λεωφόρο Καραμανλή 69 στις Αχαρνές, για να σας εξυπηρετήσουμε από κοντά.

 

Ανοξείδωτοι Νεροχύτες

Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες αποτελούν την πλέον δημοφιλέστερη επιλογή. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι τόσο λειτουργικοί όσο και αισθήτικοι. Το ανοξείδωτο ατσάλι χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μηχανική αντοχή του, αποτρέποντας έτσι τη φθορά από τη χρήση, το χρόνο και την επαφή του με το νερό. Από αισθητικής άποψης, το ουδέτερό του χρώμα καθιστά το νεροχύτη ικανό να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε κουζίνα, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τη διακόσμηση. Επιπλέον, πολλές εταιρίες παρέχουν τους ανοξείδωτους νεροχύτες τους με επιλογή φινιρίσματος, πράγμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις διακοσμητικές ανάγκες μίας κουζίνας.

 

Γρανιτένιοι Νεροχύτες

Οι νεροχύτες γρανίτη κατασκευάζονται από ρινίσματα φυσικού γρανίτη και ρητίνες, υλικά που εγγυώνται έναν συμπαγή και στιβαρό νεροχύτη. Η πιό γνωστή ιδιότητα του ορυκτού γρανίτη είναι η αξιοσημείωτη μηχανική αντοχή του. Η ιδιότητα αυτή οδήγησε τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής νεροχυτών στην επιλογή του γρανίτη ως κύριο συστατικό στα προϊόντα τους. Αγοράζοντας έναν νεροχύτη εξασφαλίζετε την κουζίνα σας εφ’ όρου ζωής, καθώς αυτός θα παραμείνει αναλλοίωτος στο χρόνο. Οι γρανιτένιοι νεροχύτες, συνήθως, διατίθενται σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Αυτό τους καθιστά πολύ ευέλικτους απο διακοσμητικής άποψης και μπορούν να τονίσουν την αισθητική οποιασδήποτε κουζίνας.

 

Συνθετικοί Νεροχύτες

Οι νεροχύτες που κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά, συνήθως, αποτελούν οικονομικότερη επιλογή συγκριτικά με τους γρανιτένιους και ανοξείδωτους γρανίτες. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μικρότερες αντοχές από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Παρ’ όλα αυτά, αγοράζοντας έναν συνθετικό νεροχύτη μίας αναγνωρισμένης εταιρίας μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνει όσα υπόσχεται. Αισθητικά, οι συνθετικοί νεροχύτες δεν είναι υποδεέστεροι των γρανιτένιων, καθώς και αυτοί διατίθενται σε μία πληθώρα χρωμάτων στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλύπτοντας, έτσι, οποιαδήποτε διακοσμητική ανάγκη.

 

Νεροχύτες κατασκευασμένοι από άλλα υλικά

Πέρα από τις τρείς μεγάλες κατηγορίες νεροχυτών, υπάρχουν και λιγότερο διαδεδομένα υλικά κατασκευής. Τα διαρκή άλματα της τεχνολογίας, καθιστούν δυνατή την ανάπτυξη νέων μειγμάτων και τρόπου κατασκευής. Ετσι, είχαμε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση νεροχυτών από κεραμικά σωματίδια, επιπρόσθετα ρινίσματα μετάλλου, ακόμα και σωματίδια γυαλιού. Καθένα από αυτά τα υλικά φέρει διαφορετικές ιδιότητες και ξεχωριστή προσέγγιση στη διακόσμηση, διευρύνοντας, έτσι, τις επιλογές του καταναλωτή.

 

Τοποθέτηση Νεροχύτη

Ο τρόπος που τοποθετείται ο κάθε νεροχύτης εξαρτάται από την εταιρία κατασκεύης και γίνεται πάντα από εξειδικευμένο τεχνίτη. Οι τρείς βασικότερες μεθόδοι τοποθέτησης είναι η ένθετη, η υποκαθήμενη και η επικαθήμενη τοποθέτηση. Η ένθετη είναι η πιο διαδεδομένη και προβλέπει το χείλος του νεροχύτη να είναι πάνω στον πάγκο και η γούρνα μέσα στο ντουλάπι. Η υποκαθήμενη θέλει τον νεροχύτη να βρίσκεται κάτω από τον πάγκο με πρόσβαση στη γούρνα από μία οπή στον πάγκο. Επικαθήμενη τοποθέτηση έχουμε όταν όλο το σώμα του νεροχύτη βρίσκεται πάνω στον πάγκο. Η τοποθέτηση του νεροχύτη εξυπηρετεί αισθητικούς σκοπούς, οπότε και παίζει μεγάλο ρόλο στην διακόσμηση μίας κουζίνας.

 

Αφού καλύψαμε τις βασικές γνώσεις γύρω από τους νεροχύτες, μπορείτε να επιλέξετε το νεροχύτη που χρειάζεστε με μεγαλύτερη ευκολία. Περιηγηθείτε ελεύθερα στο ηλεκτρονικό κατάστημα ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ, όπου διαθέτουμε μία αστείρευτη ποικιλία νεροχυτών σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα μας στην Λεωφόρο Καραμανλή 69 στις Αχαρνές ή να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 210 2461228 και 210 2465528. Σε κάθε περίπτωση θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.