Οδηγός επιλογής Πλακιδίων τύπου πέτρας

Τα πλακάκια τύπου πέτρας, είναι μια εξαιρετική επιλογή, αν θέλουμε να συνδυάσουμε ομορφιά, ρετρό, ανθεκτικότητα και οικονομία. Η διακόσμηση είναι μια υπόθεση άκρως προσωπική για τον καθένα. Είναι ο πιο σωστός τρόπος να αναδείξουμε το σπίτι μας. Ο πέτρινος τοίχος είναι ένα εντυπωσιακό και κλασσικό στοιχείο σε ένα σπίτι και προσδίδει στο χώρο θέρμη και κομψότητα.

Εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι τα πλακάκια τύπου πέτρας, χωρίζονται σε εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Πετυχαίνουμε έτσι να κρατήσουμε μια λιτότητα στην εμφάνιση του σπιτιού μας. Υπάρχουν φυσικά διαφορετικές επιλογές, μερικές από τις οποίες, είναι κατάλληλες τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους. Χάρη στην ανθεκτικότητα των πλακιδίων, η επιλογή είναι πολύ σημαντική, μιας και είναι δεδομένο, ότι θα τα κρατήσουμε για πολλά χρόνια. Ίσως και για πάντα.

Τι λέει ο Παράβαλος

Η δική μας γνώμη για τα πλακάκια τύπου πέτρας, είναι η καλύτερη. Τα προτείνουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Μπορείτε μάλιστα να δείτε στο ηλεκτρονικό ή το φυσικό μας κατάστημα, μια μεγάλη ποικιλία σε τέτοιου είδους προϊόντα. Σε κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά, αναγράφεται, αν το εκάστοτε πλακάκι είναι εσωτερικού, εξωτερικού χώρου ή και για τα δύο.

Γιατί πλακάκια και όχι πέτρα

Οι διαφορές είναι λίγες αλλά πολύ σημαντικές. Αρχικά να αναφερθεί το κόστος. Το να επενδύσουμε έναν τοίχο με κανονική πέτρα είναι πολύ πιο ακριβό σε σχέση με τα πλακίδια. Ανάλογα τη ποιότητα μάλιστα, αυτό το κόστος μπορεί να υπερβεί κατά πολύ τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε.

Σε βαθύτερη ανάλυση, μπορούμε να δούμε εύκολα, ότι το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, που μπορούμε εύκολα να πετύχουμε τρομερά αποτελέσματα με τη χρήση πλακιδίων. Από συμμετρικά πλακάκια, μέχρι ακανόνιστα, σαν να χρησιμοποιούμε απλές πέτρες.

Οι διαφορές επίσης, δε φαίνονται ούτε στην ανθεκτικότητα των υλικών. Τα πλακάκια, είναι εξίσου ανθεκτικά σε χρόνο και καιρικές συνθήκες, έχοντας μάλιστα, ακριβή περιγραφή για το που μπορούμε να τα τοποθετήσουμε. Άλλα πλακάκια είναι για εσωτερικούς χώρους σπιτιών, ενώ άλλα είναι κατάλληλα ακόμα και για πολυσύχναστες περιοχές. Έτσι, σας βοηθάμε να δείτε και εσείς ποιο είναι το κατάλληλο, ανάλογα τις ανάγκες σας.

Τέλος, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι η περίπτωση της φθοράς. Έστω ότι μία πέτρα σπάει. Θα χρειαστεί να βρούμε πέτρα ίδιου σχήματος και ίδιου μεγέθους. Ειδικά στη περίπτωση της ακανόνιστης πέτρας αυτό είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο. Αν σπάσει ένα πλακάκι όμως; Ακόμα και εκείνα με το σχέδιο ακανόνιστης πέτρας, είναι σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Αν για παράδειγμα το πλακάκι μας είναι 33 επί 33 εκατοστά, αρκεί να βρούμε ένα με τις ίδιες διαστάσεις. Ίσως αλλάξει το σχέδιο των ακανόνιστων πετρών αλλά θα ξέρουμε σε κάθε περίπτωση ότι με ένα νέο πλακάκι ίδιων διαστάσεων, θα έχουμε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα.